معاون استاندار: استان مرکزی به آموزش مهارتی در واحدهای صنعتی نیازمند است

به گزارش ایرنا، «حسن میرزاخانی» روز پنجشنبه در نشست کارگروه توسعه مهارت استان مرکزی در اراک، افزود: هم اکنون صنایع بزرگ استان مانند هپکو، ماشین سازی و آذرآب، نیروهای آموزش دیده شرکت های متوسط و کوچک را جذب می کنند.

به گزارش ایرنا، «حسن میرزاخانی» روز پنجشنبه در نشست کارگروه توسعه مهارت استان مرکزی در اراک، افزود: هم اکنون صنایع بزرگ استان مانند هپکو، ماشین سازی و آذرآب، نیروهای آموزش دیده شرکت های متوسط و کوچک را جذب می کنند.

وی بیان کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی باید نیاز واقعی بازار کار را شناسایی کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی ادامه داد: این استان با توجه به ظرفیتی که در حوزه کشاورزی دارد، نباید افراد بیکار در این بخش داشته باشد.

میرزاخانی بیان کرد: ضروری است مدیران دستگاه های اجرایی ظرفیت استان را شناسایی و بر مبنای آن برنامه ریزی جامع انجام دهند.

وی اظهار کرد: شایسته است استان مرکزی از شرایط فعلی خارج و به سمت توسعه حرکت کند که این مهم نیازمند تلاش مدیران توسعه محور است، بنابراین باید ظرفیت ها شناسایی و فرصت ها را به مجموعه سرمایه گذاری تبدیل کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اضافه کرد: برای رسیدن به این مهم، تولید، اشتغال و سرمایه گذاری حرف اول را می زند و خروجی جلسه ها به این موضوع کمک کند.

میرزاخانی با بیان اینکه، لازم است بازنگری در تعریف شغل انجام شود، گفت: براساس گزارش مرکز آمار و شورای اشتغال، نرخ بیکاری در کشور کاهش یافته که این مهم بی سابقه است و در استان مرکزی هم نرخ بیکاری به چهار و سه دهم درصد رسیده است.

وی گفت: دبیرخانه کارگروه های استانی، مغز متفکر کارگروه ها هستند، بنابراین باید در تصمیم گیری و اقدامات اجرایی از آنان استفاده شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی افزود: بیشترین نرخ بیکاری این استان در بین بانوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی است که باید برای بانوان در اعلام فراخوانی، آموزش های مهارتی ارایه شود.

میرزاخانی بیان کرد: جذب جوانان مناطق محروم که بیشتر در معرض آسیب اجتماعی قرار دارند نیز باید در دستور کار مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان قرار گیرد.

لزوم رویه واحد در ارایه آموزش های مهارتی در استان مرکزی

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: برخی دستگاه های اجرایی استان در عرضه مهارت آموزی، آموزش را جز وظایف خود می دانند و دلیلی برای هماهنگی با سایر دستگاه ها نمی بینند.

«مجید نیکی ملکی»، دستگاه هایی که به آموزش مهارت می پردازند را شامل جهادکشاورزی، جهاد دانشگاهی و شرکت شهرک های صنعتی استان عنوان کرد.

وی بیان کرد: هم جهت کردن آموزش های مهارتی بدون اطلاع از سایر دستگاه ها درحال انجام است که نیاز به وحدت رویه وجود دارد.

نیکی ملکی افزود: همه دستگاه ها به دنبال علم سازمان یافته باشند و نیاز مهارتی هر دستگاه متناسب با جامعه هدف گذاری شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی هم گفت: 75 زندانی این استان با کسب آموزش های مهارتی بعد از خروج از زندان، مجدد به زندان بازنگشتند.

رستمی با اشاره به آموزش برای قشرهای مختلف مانند معتادان بهبود یافته، زنان و دانش آموزان، افزود: سربازان وظیفه در پادگان های نظامی خود نیز بعد از کسب مهارت فنی و حرفه ای، یک میلیارد و 500 میلیون ریال وام دریافت می کنند.

وی بیان کرد: آموزش فنی و حرفه ای هم به مشاغل آینده و هم به پایداری مشاغل کنونی توجه دارد تا این مشاغل از چرخه ارایه خدمات، خارج نشوند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی ادامه داد: 25 درصد جوانان جامعه یا آموزش ندیده اند و یا علاقه ای به آموزش ندارند و فرهنگ کار در بین جوانان، توسعه نیافته است.

رستمی افزود: مرکزی، تنها استانی است که کارگروه تخصصی توسعه مهارت ذیل شورای اداری آن مصوب شده است.

وی بیان کرد: هدف از برگزاری این کارگروه هم افزایی، هم در آموزش های رسمی و هم در آموزش های غیررسمی برای کمک به دستگاه های دیگر است.

21 مرکز دولتی، 380 آموزشگاه آزاد و 106 مرکز جوار کارگاهی ( واحدهای آموزشی مستقر در صنایع) در استان مرکزی فعال و آموزش های مهارتی به متقاضیان ارایه می شود.

نظرات

captcha